Skip to main content

I dag er det nøjagtig 4 år siden Swan Works officielt officielt blev til.

Det har været endnu et spændende år som har budt på et væld af forskellige kreative og tekniske opgaver.

Et tilbageblik

Ser jeg tilbage på året der er gået, ser jeg tilbage på et år der har budt på mange nye og spændende forbindelser og opgaver.

Jeg har blandt andet:

  • Designet og søsat adskillige webshops og hjemmesider til mindre og mellemstore virksomheder
  • Undervist i brugen af WordPress i både traditionel editor og nu den nye Gutenberg editor
  • Designet roll-ups til print i storformat
  • Konverteret hjemmesider fra HTTP til HTTPS
  • Integreret økonomisystemer og anden lagerstyring med webshops
  • Lavet andre løbende ad-hoc opdateringer på eksisterende web-løsninger
  • … og meget, meget mere!

En ny udfordring

Det er vist ingen hemmelighed at jeg elsker at tage billeder. Og gerne mange af dem! Men video er ikke noget jeg tidligere har forsøgt mig med. Indtil nu.

Jeg har længe fulgt flere dygtige internationale fotografer og videografer, og nærmest næret en svag misundelse over de flotte videoer de kan producere.

I weekenden pakkede jeg derfor tasken med drone og udstyr, og tog den kørte køretur ud til Hellesø strand nær Holm her på Als.
Andet kamera til billeder og video har jeg jo altid på mig i form af min telefon – som i mange år altid har været den seneste iPhone-model.

Stranden fra Hellesø mod Lønsømade, er det mest vestlige punkt vi har på hele øen Als, og især i vinterperioden danner det ofte rammerne for de flotteste solnedgange over de grove, stenfyldte strande og de flade marker.
Her er ingen læ, og da vinden oftest kommer fra vest på denne årstid bliver der hurtigt hundekoldt at opholde sig her på stranden.

Med kort tid til solnedgang var tiden knap, da jeg jeg parkede nær stranden, så med tasken med dronen på ryggen kom jeg hurtigt ned til stranden og fik lavet lidt hurtige videosekvenser med telefonen mens solen endnu var lidt væk fra horisonten.
Herefter blev dronen pakket ud og sendt i luften på et fyldt batteri, og så fik jeg relativt hurtigt lavet nogle sekvenser over såvel de grønne områder samt ned over stranden og de små stendiger langs stranden.

Weekenden blev efterfølgende brugt på at klippe de mange små videosekvenser sammen, noget jeg aldrig nogensinde har forsøgt mig med før. Det viste sig hurtigt at være langt mere omfattende end jeg først havde antaget, men jeg er glad for det endelige resultat.

Den endelige video fra turen kan du se her:

https://www.youtube.com/watch?v=AR9WpVyviLk

Udover videoen, har jeg til denne tur oprettet en hel side til formålet, så kunne du tænke dig at se flere billeder og video krydret med lidt lokalhistorie og sagn, så hop over til siden dedikeret til besøget ved Hellesø strand på Als.

Det har været utrolig interessant at arbejde med video, og med den flotte natur vi har her i området koblet med de mange gamle lokale historier og sagn, vil jeg forsøge at lave flere videoer i samme stil.

Daniel Svane Handberg

Autodidakt cand.kreativ med en programmør gemt i maven. Brænder for webudvikling og -design, digital markedsføring og den gode oplevelse på nettet. Ring på 31 50 10 10, eller send en mail på daniel@swanworks.dk. Vil du gerne læse mere om Daniel, kan du gøre dette her.