Skip to main content

Tilføjet December 2018:
Google har ændret måden hvorpå rel= parameteret fungerer, så man kan nu ikke længere deaktivere relaterede videoer fuldstændig. Vælger man at bruge rel=0 parameteret, hvilket hidtil har deaktiveret relatede videoer, vises i stedet relaterede videoer fra den kanal der ejer videoen der indlejres.

På denne måde får du få vist dine egne relaterede videoer som forslag efter endt afspilning. 

Derfor bør du undgå relaterede videoer

Essensen af hele problemet er at den besøgende som netop færdiggør afspilningen af en indlejret video, er at denne vil blive præsenteret for relaterede videoer i afspillervinduet som potentielt kan have med alt andet at gøre end netop lige din virksomhed og hvad du ønsker denne person skal præsenteres for.

Du er vel ikke interesseret i at den besøgende præsenteres for videoer af små kattekillinger, Donald Trump der dummer sig eller noget helt andet? Altså, medmindre det netop er dét du arbejder med, velsagtens.

Undgå relaterede videoer på WordPress hjemmesider

Benytter du WordPress er du heldig, for så skal du blot kopiere videoens URL og tilføje ?rel=0 efter denne.

Et eksempel kunne være denne URL:

https://www.youtube.com/embed/DhBPFr3RRso?rel=0

Indsætter du denne fulde URL direkte i din WordPress teksteditor, sørger WordPress selv for at genere al indlejringskoden så den efterfølgende bliver vist korrekt.

Undgå relaterede videoer på andre platforme

Benytter du en anden platform end WordPress til din hjemmeside eller webshop, er du som oftest nødt til at kopiere indlejringskoden direkte fra YouTube til din hjemmeside for at det vil fungere.

Åben igen videoen på YouTube som du ønsker at indlejre og scroll så ned under videoen og klik på Embed fanen. Her skal du fjerne fluebenet i Show suggested videos when the video finishes.

YouTube embed kode

Når du har gjort dette, kopierer du bare koden over previewet og indsætter denne på din hjemmeside for at indlejre videoen.

Resultatet af ændringen – dette oplever den besøgende

Når du har indlejret din video med den korrekte kode, vil den efter afspilning se således ud i stedet for at vise et hav af (tilfældige) relaterede videoer:

YouTube ingen indlejrede videoer efter afspilning

Har du brug for hjælp til indlejring?

Driller det med det ekstra parameter der skal sættes på videoens URL, eller har du bare generelt brug for hjælp til indlejring af videoer på din hjemmeside? Så lad Swan Works hjælpe dig.

Få hjælp til god indlejring af video
Daniel Svane Handberg

Autodidakt cand.kreativ med en programmør gemt i maven. Brænder for webudvikling og -design, digital markedsføring og den gode oplevelse på nettet. Ring på 31 50 10 10, eller send en mail på daniel@swanworks.dk. Vil du gerne læse mere om Daniel, kan du gøre dette her.