Skip to main content

Men.. hvad er det dersens HTTPS?

HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) er en krypteret udgave af internetprotokollen HTTP. HTTPS benyttes oftest i forbindelser hvor det kun er afsender og modtager som må kende de data der sendes, det være sig for eksempel din netbank, kreditkort-betaling på nettet, NemID og så videre.

3 gode grunde til at skifte fra HTTP til HTTPS

Udover førnævnte eksempel hvor Chrome direkte skriver at hjemmesider uden HTTPS er usikre, er der mange andre gode grunde til at skifte fra HTTP til HTTPS.

Det er blandt andet:

  • Øget sikkerhed – både for den besøgende, dennes data samt for dig som hjemmesideejer
  • Højere troværdighed hos dine besøgende/kunder
  • Du undgår at f.eks. Google Chrome snart vil advare folk mod manglende sikkerhed på din hjemmeside eller webshop

Anbefalingen herfra er dog helt klart at skifte til HTTPS hurtigst muligt, netop for at være på forkant ift. de ændringer der kommer i løbet af året.

I det tilfælde du driver en webshop kan det næsten kun gå for langsomt, før du vil vel ikke først hoppe med på vognen når alle dine konkurrenter allerede har foretaget skiftet?

Hvis du ikke skifter til HTTPS…

Hvis du ikke skifter til HTTPS vil du inden for en relativt kort periode opleve at Google Chrome browseren fortæller dine besøgende at siden kan være usikker:

Google Chrome HTTPS SSL advarsel

Over tid vil der ske et endnu større skifte, og alle sider uden HTTPS vil formentlig få en kraftig advarsel lignende denne:

Google Chrome advarsel HTTP

Og det er du jo selvfølgelig ikke interesseret i, vel?

En korrekt opsat HTTPS forbindelse kan du se øverst i dit browservindue nu hvor du læser denne artikel. Det ser da bedre ud end en rød advarsel, ikke?Swan Works HTTPS sikker forbindelse

Har du brug for hjælp til at skifte fra HTTP til HTTPS?

Det er ikke uden risiko at lave skiftet, da mange ikke tager højde for at de rent faktisk ender ud med at have 2 versioner af deres hjemmeside eller webshop indexeret hos Google: en HTTP-version samt en ny version med HTTPS. Det betyder duplicate content og kan i værste fald hurtigt koste dig din synlighed på Google.

I det tilfælde du er usikker på hvordan du skal forholde dig vil jeg på det kraftige tilråde dig at rådføre dig med en fagperson. Swan Works har erfaring med skifte fra HTTP til HTTPS på både små og store sites uden at skiftet har indflydelse på hjemmesidernes placering på Google.

Få hjælp til at skifte til HTTPS

 

Læs mere hos Google

Du kan naturligvis læse mere om denne ændring i et blogindlæg direkte hos Google.

Daniel Svane Handberg

Autodidakt cand.kreativ med en programmør gemt i maven. Brænder for webudvikling og -design, digital markedsføring og den gode oplevelse på nettet. Ring på 31 50 10 10, eller send en mail på daniel@swanworks.dk. Vil du gerne læse mere om Daniel, kan du gøre dette her.