Skip to main content

Om Google Penguin

Google startede i fredags udrulningen af Penguin 4.0 opdateringen.

Googles algoritmer bygger på flere hundrede forskellige parametre, som gør det muligt at sortere i det der søges efter. En af disse parametre når under navnet Penguin, og denne så først dagens lys tilbage i april i 2012. Siden da er der kommet meget mere til, og der har naturligt været flere forskellige opdateringer til blandt andet Penguin siden da.

Tidligere har opdateringerne til Penguin været nogle engangsopdateringer og effekten heraf været ret kontant, men fra denne nye 4.0 opdatering fungerer Penguin nu i real-time. I praksis betyder dette at Penguins filter ikke rammer hjemmesider med ét slag hvor efter hjemmeside ranker dårligere indtil næste opdatering af Penguin, men i stedet er en justering der vil ske løbende.

Udover at Penguin nu fungerer i real-time, vil Penguin nu også kunne devaluere enkelte sider frem for hele hjemmesiden, hvor det tidligere var hele hjemmesiden det gik ud over.

Det anbefales at holde et ekstra godt øje med dine placeringer på Google i den kommende tid.

Mere om Google Penguin 4.0

Er du forvirret eller ramt og har brug for hjælp?

Er du forvirret over hvad der kan ske, eller er du måske ramt af den seneste Penguin-opdatering? Så tøv ikke med at få rettet op på det. Da den seneste Penguin fungerer i real-time, kan du hurtigt komme tilbage på sporet og ikke skulle vente længe på at der kommer en opdatering.

Få hjælp til søgemaskineoptimering

Læs mere om Penguin

Bonusinfo: tidligere Penguin algoritme opdateringer

  • Penguin 1: 24. april, 2012
  • Penguin 2: 25. maj, 2012
  • Penguin 3: 5. oktober, 2012
  • Penguin 4: 22. maj, 2013 (også kendt som Penguin 2.0)
  • Penguin 5: 4. oktober, 2013 (Penguin 2.1)
  • Penguin 6: 17. oktober, 2014 (Penguin 3.0)
  • Penguin 7: 23. september, 2016 (Penguin 4.0)
Stadigvæk forvirret? Så lad Swan Works forklare - helt uforpligtende!
Daniel Svane Handberg

Autodidakt cand.kreativ med en programmør gemt i maven. Brænder for webudvikling og -design, digital markedsføring og den gode oplevelse på nettet. Ring på 31 50 10 10, eller send en mail på daniel@swanworks.dk. Vil du gerne læse mere om Daniel, kan du gøre dette her.