Skip to main content

Er du træt af spam fra din WordPress hjemmeside?

Har du i dag en WordPress hjemmeside eller webshop via WooCommerce hvorpå der benyttes Contact Form 7 til kontaktformular(er), og er du også træt af at modtage et hav af spam mails via disse? Så er der heldigvis godt nyt.

Du finder herunder en lynhurtig vejledning i hvordan du bliver de mange spam mails kvit, og dette uden at det går ud over oplevelsen på din hjemmeside i form af captchas og lignende.

Honeypot pluginet fungerer ved at der oprettes et usynligt felt, eksempelvis et felt til telefonnummer eller lignende, som spambots forsøger at udfylde når de crawler din hjemmeside og kontaktformular.

Beskyttelsen her fungerer ved at så snart der er udfyldt noget i feltet, så kan kontaktformularen ikke afsendes. Da dette felt er usynligt for den almindelige besøgende, er det ikke noget der vil forstyrre eller genere den normale brug af din hjemmeside og kontaktformular.

OBS: Det forudsætter selvfølgelig at du benytter Contact Form 7 på din hjemmeside, da det er dette plugin beskyttelsen fungerer til.

1) Installer og aktiver Contact Form 7 Honeypot plugin

Først og fremmest skal du installere Contact Form 7 Honeypot pluginet. Dette kan gøres via WordPress’ egen plugin-håndtering, eller ved at downloade pluginet her og manuelt uploade det via FTP til din hjemmeside.

Når pluginet er installeret skal du efterfølgende aktivere dette.

2) Tilpasning af kontaktformular i Contact Form 7

Nu skal du tilpasse din kontaktformular med et Honeypot felt, dette gøres via Contact Form 7 menuen i din WordPress installation.

Åben her den ønskede kontaktformular, og indsæt et Honeypot felt i kontaktformularen.

OBS: Det anbefales at navngive dette felt lidt sigende som eksempelvis et telefonnummer eller lignende, således spam bots er endnu mere tilbøjelige til at ville udfylde det, frem for at benytte standard Honeypot navn når det indsættes i formularen:

Honeypot spambeskyttelse til Contact Form 7 i WordPress

Gem herefter din kontaktformular.

3) Voilà – du er nu beskyttet mod spam

Voilà – du er nu beskyttet mod spam via din kontaktformular.

Som det ses på min kontaktformular jeg brugte i eksemplet i punkt 2, så kan man i kontaktformularen i bunden af hjemmesiden her ikke se Honeypot feltet og beskyttelsen:

Swan Works Contact Form 7 Honeypot beskyttelse

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til opsætningen, eller har du brug for anden hjælp til WordPress?

Så tøv ikke med at ringe eller skrive allerede i dag. Her får du hjælp bygget på mere end 10 års erfaring med WordPress.

Få et uforpligtende tilbud på hjælp til WordPress
Daniel Svane Handberg

Autodidakt cand.kreativ med en programmør gemt i maven. Brænder for webudvikling og -design, digital markedsføring og den gode oplevelse på nettet. Ring på 31 50 10 10, eller send en mail på daniel@swanworks.dk. Vil du gerne læse mere om Daniel, kan du gøre dette her.