Skip to main content

Er du også møgtræt af spam trafik i Google Analytics?

Ghost- og spamtrafik i Google Analytics er efterhånden ved at være et stort problem.

Det forurener dine data for trafikken på din hjemmeside, hvorfor dit samlede billede af trafikken kan blive helt skævt og de samlede data ikke længere er valide og til at stole på.

Heldigvis er der en let måde du kan undgå stort set alt dette ved blot et par minutters arbejde. Guiden herunder er opdelt i 2 enkle skridt du skal igennem.

1) Opret nyt view i Google Analytics

Først skal du oprette en nyt view i Google Analytics.

Dette gøres ved at logge ind i Google Analytics, vælge Admin-tabben i toppen og dernæst vælge den account og property tilhørende den hjemmeside du nu ønsker at tilføje filteret på.

I den sidste View-kolonne klikker du nu på standardviewet den står på i dropdownen øverst og dernæst vælger Create new view:

Swan Works - Google Analytics - opret nyt viewGiv her viewet et navn samt udfyld tidszone og eventuelt andre relevante felter og klik dernæst på Create View:

Swan Works - Google Analytics - navngivning af nyt view

Voilá – dit nye view er nu oprettet.

2) Opret filter på dit nye view i Google Analytics

Nu skal du oprette et filter på dit nye view, så du her kan filtrere førnævnte ghost- og spamtrafik fra så du igen kan få korrekte data på trafikken til og på din hjemmeside.

Dette gør ved at vælge dit nye view, klikke Filters og dernæst Add filter. 

Her udfylder du filteret med dit domænenavn (hostname) som jeg har gjort med swanworks.dk her:

Google Analytics - opret filter på hostname

Klik nu på Save.

3) Tilføj filter til view

Du skal nu tilføje det nye hostname-filter til det nye view, dette gør du ved at vælge dit View i Analytics og dernæst klikke på Filters igen.

Klik nu på Add filter igen, men i stedet for at oprette et nyt filter sætter du i stedet et hak i Apply existing Filter, vælger dit nyoprettede filter og klikker på Add >> så det nye filter ryger over i listen med aktive filtre:

Google Analytics - vælg hostname filter

Klik herefter på Save.

Bonus) Ekskluder bot- og spidertrafik via Googles eget filter

Google har selv et filter der løbende opdateres som du kan benytte dig af til at fjerne yderligere af spamtrafikken.

Denne finder du under View Settings på dine views, og er blot et flueben du skal sætte her samt efterfølgende klikke på Save:

Swan Works - Google Analytics - Googles eget spamfilterHar du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til opsætningen af hostname filter så du fremadrettet kan undgå (ghost) spam-trafik?

Så sidder jeg klar ved tasterne.

Send mig blot en mail eller giv mig et kald på 31501010, så hjælper jeg dig til lynhurtigt at få styr på dine Google Analytics data igen.

Få hjælp til Google Analytics
Daniel Svane Handberg

Autodidakt cand.kreativ med en programmør gemt i maven. Brænder for webudvikling og -design, digital markedsføring og den gode oplevelse på nettet. Ring på 31 50 10 10, eller send en mail på daniel@swanworks.dk. Vil du gerne læse mere om Daniel, kan du gøre dette her.